Dell VGA adapter: Maak een keuze.

Klik snel verder naar wat u zoekt!

Als het er niet bij staat vul dan iets in de zoekbalk in. Of vraag ons naar de mogelijkheden.

Onze Dell VGA adapter sortering.

Dit is een Dell HFKYC_Videokaart
Deze Dell HFKYC Videokaartis refurbished

Dell VGA adapter

ofwel video graphics array is een standaard voor het weergeven van beelden op een computermonitor. De VGA-standaard werd ontwikkeld door IBM in 1987 geïntroduceerd.

Indeling

De standaardindeling van een Dell VGA adapter is 640×480 pixels. Iedere pixel is vierkant en de beeldverhouding van het scherm is dus 4:3. Vierkante pixels zijn duidelijker en mooier om te zien en maken de grafische programmatuur eenvoudiger. Al gauw kwamen er videokaarten en schermen die meer pixels konden tonen, van 800×600 tot 1600×1200. Sommige videokaarten hebben een stuurprogramma nodig om deze hogere resoluties te kunnen tonen.

Oudere

De signalen van de dell videokaart naar de monitor zijn bij de oudere “VGA” standaarden CGA en EGA digitaal. Maar omdat er meer kleuren nodig waren heeft men voor analoge signalen gekozen.

Het principe van Dell VGA aansturing is gebaseerd op analoge aansturing met behulp van gescheiden kleuren. Deze drie kleuren, rood, groen en blauw (RGB) worden apart over een lijn gestuurd en de horizontale en verticale uitlijning wordt door een horizontale en verticale sync (=synchronisatie) aangestuurd. Het grote voordeel van RGB-aansturing t.o.v. composite is dat er met RGB veel hogere resoluties haalbaar zijn. De VGA-poort van de pc gebruikt altijd een D-type connector met 15 pinnen. De gebruikte analoge grafische kaarten accepteren aparte sync en een ‘sync-on-green’ signaal en een standaard bereik van 55 Hz tot ruim 75 Hz.

Nieuwere

In 2013 hebben nieuwe apparaten soms in aanvulling op een moderne beeldschermaansluiting ook een Dell VGA-aansluiting om toch nog oude apparaten te kunnen aansluiten. Er wordt echter steeds meer gebruik gemaakt van nieuwe standaarden (zoals DVIHDMI en DisplayPort).

Het leek erop dat de DVI-standaard de nieuwe standaard zou worden, maar in 2009 was de DVI-standaard alweer enigszins achterhaald. Zoals het er nu naar uitziet, worden HDMI en Displayport naast de standaard voor hoge definitie multimedia-apparatuur, ook de nieuwe digitale standaard voor computermonitoren.

Uitgefaseerd

In 2013 werd de Dell VGA standaard door zowel Intel als AMD uitgefaseerd. Vanaf 2014 beschikken de meeste beeldschermen en grafische kaarten over een HDMI-aansluiting of Displayport aansluiting.

Gebruiksaanwijzing

Mogelijk moet u voor de Dell VGA adapter een gebruiksaanwijzing raadplegen die meestal bij refurbished apparatuur niet beschikbaar is. Daarvoor is er op het internet voldoende te vinden of zelfs te downloaden. Dus Google is uw vriend. Dit is belangrijk omdat u hierin de benodigde software of stuur commando’s of combinaties van toetsen vindt . Conclusie, is precies wat u nodig hebt. Mocht u vragen hebben schroom dan niet om ons een mail te sturen.

Refurbished

alle Dell VGA adapters die wij aanbieden zij een wis en schoonmaak proces doorlopen. Sommige zijn opgeknapt of gerepareerd. Schoonheid foutjes hebben we vanwege de prijs vaak niet hersteld. dat is economisch niet haalbaar. Mocht u dat willen dan kan dat maar de werkzaamheden kunnen we alleen uitvoeren tegen meerprijs. Laat dat ons vooral weten.

Zoeken

Mocht het gezochte model Dell VGA adapter er niet bij zitten kunt u ons ten alle tijden een zoekopdracht geven. Wij kijken dan daar waar u niet kan kijken. Wij beschikken over inzichten op inlog beperkte sites. Daar kunnen we dan opzoek gaan naar de Module die u zoekt. Mail ons het gezochte partnummer en wij zoeken voor u.