Hergebruik is de Hoogste vorm van recycling: Circulair!

Duurzaam en milieubewust leven…

Privé kan ook circulair!

Ben je milieubewust, begin dan bij je zelf. Zo ben ik in de loop der tijd begonnen met het recyclen van spullen en dat is alleen maar meer geworden. En dat begint gewoon thuis. Alles zoveel mogelijk scheiden. inmiddels zijn we zover dat onze rest afvalbak die twee wekelijks wordt opgehaald zelfs niet eens vol is, en we zijn met zijn vijfen…

Riijden kan ook duurzaam en goedkoop

Dat hebben we ook verder doorgevoerd naar rijden op aardgas of biogas( prive) en dat is vrijwel CO2 neutraal. gemiddeld rijden we nu 27 Km per Kg (net zo iets als per liter) En als ik mijn best doe kan ik tot 33Km/Kg komen. Jammer dat mijn Transporter nog op Diesel rijd… maar als de kans zich voor doet?

slider_one

Duurzaam met andere spullen…

Daarnaast hebben we regelmatig lol om wat voor mooie spullen, vaak niet eens veel gebruikt, wij weer eens voor weinig van Marktplaats hebben gehaald. Denk aan fietsen meubels en apparaten. Kapot… koop je toch weer een andere jong gebruikte… Maar intussen heb je wel de levenscyclus van dat ding of apparaat erg verlengt. Circulair dus!

Circulair: stapel gebruikte lege dozen hergebruiken
lege dozen niet weggooien maar hergebruiken.

Zakelijk zeker circulair.

Bedrijfsmatig probeer ik ook allerlei verpakkings materiaal te hergebruiken. U krijgt dus bij voorkeur geen mooie nieuwe verpakking, Maar een doos die nog prima voldoet om de spulletjes netjes bij u af te leveren. Dus ook daar zijn we Circulair. Als we bij u spullen mogen afvoeren doen we niet aan cherry picking ( alleen de mooie dingetjes )maar we nemen we ook alles (it gerelateerd) mee zodat u volledig ontzorgt wordt.

Werkplekken: Gebruikte computers!

Logischerwijs gebruik ik ook geen nieuwe computers voor de werkplekken. Ze zijn allen al eerder gebruikt, en voldoen prima. Zelfs mijn Iphone en die van mijn echtgenote zijn samengesteld uit drie defecte. nu hebben we twee prima werkende. Waarom “nieuw” als het allemaal prima functioneert. Status symboliek doet me niets. Waarom veel geld uitgeven als het voor een redelijke prijs beschikbaar is en goed werkt. Een krasje erop? Nou die maak ik zelf er ook nog wel bij….als je circulair gaat moet je het goed aanpakken.

Hoeveel van ons kopen in de veronderstelling dat “oude computers traag zijn” het nieuwste van het nieuwste? Terwijl vaak de noodzaak er niet is. Veel “oudere” systemen kunnen nog prima hun taak aan.

gebruikte iCT laat je niet op kosten jagen denk circulair
Gebruikte computers servers, switches of storage materiaal.

Laat je niet op kosten jagen:

Hoevaak wordt er door de “snelle verkoper” u niet een verhaal op de mouw gespeld om u nieuwe apparatuur aan te smeren. Kijk gewoon naar de eisen van het werk of wat je er mee wilt doen en laat je niet op kosten jagen. Hebt u dat werkelijk nodig? Het leven is al duur genoeg.

Van ons kunt u verwachten dat we u op voorhand al alle informatie vertstrekken over de aangeboden artikelen, krasjes of andere beschadigingetjes. Dus als het wordt aangeboden is het produkt goede staat en functioneel.

De mening van anderen:

 

Bekijk gerust wat anderen over ons en duurzaamheid vertellen dan weet u met wie u te maken hebt. Zie referenties

Als we u hebben kunnen overtuigen

En u heeft ons voor een project nodig

twijfel dan niet en klik naar ons contact formulier om vrijblijvend een advies te verkrijgen.

Bedrijfs gegevens:

 

Adres:        Cobaltstraat 34 Zoetermeer

Postcode:  NL-2718RN

Telefoon:    085-4894466

Email:        Sales@3rit.nl

KvK :          51002728

BTWNr:         NL823035256B01

Openings Tijden: 

Ma- Vr 0900-17.30

Algemene voorwaarden:

Consumenten

B2B